Energia orgonica, energia misterioasa a vietii

Zeci, daca nu sute de oameni de stiinta din lumea intreaga au recunoscut prezenta energiei orgonice, chiar daca i-au formulat alte denumiri. Franz Anton Mesmer a numit-o “magnetismul animal”, Charles von Reichenbach i-a spus “odyle”, Henri Bergson – “energia vitala”, Sigmund Freud – “libido”, iar marele psiholog William MacDougall a denumit-o “energie hormica”.

Numele consacrat de “energie orgonica” a fost inventat de psihologul Wilhelm Reich, unul din discipolii marelui Freud, care i-a oferit si definitia de “forta creativa din natura”. Acest articol va prezenta succint o scurta istorie a descoperirii energiei orgonice de catre William Reich, precum si va descrie proprietatile acestei energii.

De la libido la energia orgonica

Fiind psihoanalist si student al lui Freud, punctul de plecare al lui William Reich in descoperirea energiei orgonice a fost, bineineteles, conceptul freudian de “libido”. Libido-ul reprezinta dorinta de satisfacere a instinctelor sexuale; Reich a dezvoltat conceptul de libido, concentrandu-se asupra expresiei sale fizice si a continutului psihologic, fiind capabil sa demonstreze relatia dintre minte si corp. Mai departe, energia libido-ului a fost generalizata de catre Reich, el extinzandu-si cercetarile, dincolo de psihiatrie, in medicina si biologie. Astfel, energia libido-ului a fost dezvoltata intr-un concept mai concret de “bioelectricitate”, iar intrucat, cu timpul, s-a dovedit ca aceasta nu are o natura electrica, ea a fost redenumita “energie orgonica”.

Energia orgonica, prezenta in om, in atmosfera Pamantului, dar si in Univers

Desi, initial, energia orgonica a fost descoperita in corpul uman, Reich a invatat, prin diverse experimente, ca ea exista si in atmosfera. Astfel, cu aceasta descoperire, Reich a transcens granitele biologiei si a patruns in domeniul meteorologiei si fizicii atmosferice. Cu timpul, Reich a mai descoperit ca energia orgonica se afla si in Univers, asa ca studiile sale au patruns si in domeniile astronomiei si astrofizicii.

William Reich nu si-a propus sa faca “descoperiri geniale”, ci pur si simplu observa si experimenta zi de zi, studia cu abnegatie, organiza faptele asa cum ele apareau, fara sa le forteze sa se potriveasca cu un anumit model. Ceea ce a descoperit el era faptul ca aceeasi energie din actul sexual, era prezenta si in natura, si in lucrurile vii si nevii.

El a clasificat astfel energia orgonica descoperita:

1) In constiinta:
– in senzatii;
– in emotii;
– in perceptii;
– in ganduri

2) In viata:
– in miscarea animalelor;
– in aparitia vietii;
– in reproductie;
– in evolutie;
– in crestere

3) In atmosfera si in procesele cosmice:
– in nori;
– in furtuni;
– in electricitatea atmosferica;
– in crearea materiei la orice scara (atomi, planete, stele, galaxii)

Proprietatile energiei orgonice

Energia orgonica, forta creativa din natura, nu este vreo forma de electromagnetism sau alta forta fizica. Ea este specifica vietii, dar viata este doar o manifestare particulara a sa. Urmatoarele proprietati ale energiei orgonice au fost deduse de catre Reich, din experimentele sale:

1) Energia orgonica nu are masa. Intrucat energia orgonica nu are greutate sau masa, este foarte greu de masurat cu ajutorul tehnicilor conventionale.

2) Energia orgonica este prezenta peste tot. Energia orgonica umple spatiul; ea este prezenta in diferite grade sau concentratii, dar nu este absenta de nicaieri. Este prezenta si in vid, in interiorul atmosferei terestre, dar si in spatiul cosmic. Din acest punct de vedere, se aseamana cu eterul, de care atat de mult se vorbea in fizica dinaintea secolului al 20-lea.

3) Energia orgonica reprezinta mediul fenomenelor electromagnetice si gravitationale. La fel ca eterul, energia orgonica reprezinta substratul celor mai fundamentale fenomene naturale. Ea reprezinta mediul in care lumina se misca  si in care apar fortele electromagnetice si gravitationale.

4) Energia orgonica se afla in miscare constanta. Continua miscare a energiei orgonice poate fi observata in conditii corespunzatoare. Sunt cel putin doua tipuri de miscare specifica: o pulsatie (sau o expansiune si contractie alternanta) si o curgere normala de-a lungul unei directii curbe.

5) Energia orgonica contrazice legea entropiei. O energie orgonica este atrasa de concentratii mai mari de energie orgonica. Spre deosebire de caldura sau electricitate, care intotdeauna au directia de la un potential puternic la unul scazut, energia orgonica curge de la un potential scazut la unul puternic. Sa luam de exemplu caldura emisa de un radiator intr-o camera: ea pleaca de la radiator in camera, si nu se intoarce din camera la radiator; acest proces este in concordanta cu legea entropiei. Procesele orgonice functioneaza invers: concentratiile mai mari de energie orgonica atrag concentratiile mai mici de energie orgonica prezente in anumite zone.

6) Energia orgonica este responsabila pentru procesele vii si nevii din intreg Universul. Energia orgonica este responsabila pentru lucrurile vii (pentru procesul invatarii si pentru evolutia de la speciile simple la cele complexe). In lucrurile nevii, energia orgonica este responsabila pentru cresterea norilor si a furtunilor din atmosfera, pentru cresterea galaxiilor si a stelelor din ele. Energia orgonica formeaza unitati orgonice care achizitioneaza energie din mediul inconjurator, si care au un ciclu de viata, ca nasterea, cresterea, maturitatea si declinul.

7) Materia este creata din energia orgonica. Sub conditii corespunzatoare, materia este creata din energia orgonica. Aceste conditii nu sunt nici rare, si nici neobsinuite, iar Reich credea ca o materie noua apare in continuu pe aceasta planeta.

8 ) Energia orgonica este responsabila pentru viata. Energia orgonica este energia vietii si astfel ea este responsabila pentru caracteristicile speciale ce diferenteaza viul de neviu.

9) Curente separate de energie orgonica se pot atrage unele cu altele si astfel sa se suprapuna. Functia de suprapunere este o forma fundamentala a procesului creativ. Suprapunerea energiilor orgonice in spatiul liber poate da nastere la o spirala; spirala o putem observa si in galaxiile spiralate, si in uragane si furtuni. Suprapunerea apare si in timpul actului sexual, cand doua curente separate de energie se suprapun in timpul orgasmului.

10) Energia orgonica poate fi manipulata si controlata cu ajutorul dispozitivelor orgonice. Primul dispozitiv de energie orgonica a fost construit in secolul 18 de catre francezul Mesmer si purta numele de “bacquet”. William Reich a dezvoltat cateva dispozitive pentru controlul energiei orgonice. Cel mai cunoscut dispozitiv este “acumulatorul de energie orgonica”, care are forma unei cutii si contine materiale metalice si non-metalice.

Experimente care demonstreaza existenta energiei orgonice

1) Experimentul XX – Acest experiment se preocupa de tranzitia de la materia nevie la materia vie. Experimentul XX este realizat cu ajutorul unei ape bionice, o apa obtinuta cu ajutorul energiei orgonice. Aceasta solutie este sterilizata sub presiune si tinuta in containere sterile, care sunt inghetate. La topire, aceste solutii sterile prezinta, sub microscop, forme de celule vii.

2) Experimentul Oranur – consta in introducerea energiei nucleare, sub forma unui material radioactiv, in campuri puternice de energie orgonica. Rezultatul a fost o raspandire extrem de larga in atmosfera a energiei rezultate, pe o zona de mii de ori mai mare decat cea in care a avut loc experimentul. Acest lucru a putut fi observat cu ajutorul contoarelor Geiger care au masurat un nivel periculos de radiatii.

23 thoughts on “Energia orgonica, energia misterioasa a vietii

 1. Buna ziua! Comanda dvs. am anulat-o…dar unde ati citit ca aluminiul si cuprul ar fi toxice? Este o informatie total falsa! Cuprul se foloseste foarte des in conductorii electrici de cel putin o suta de ani, adica in cordoanele care vin prinse la priza si care se conecteaza aparatele electrice (televizor, calculator, masina de spalat, frigider etc.) Solutia ar fi – ca sa nu mai avem cupru – sa stam undeva fara nicio sursa de electricitate. Dar totusi, nu exista niciun studiu serios care ar spune ca acest cupru ar fi toxic! Singurele metale periculoase pentru om sunt cele radioactive (gen uraniul, radiul etc.).

  Sa mai aducem aminte de faptul ca cuprul se gaseste, in mod natural, in alimente ca legume, nuci, cereale, fructe sau soici? Sau de faptul ca in organismul nostru avem mici cantitati de cupru? Din punct de vedere medical, cuprul joaca un rol foarte important in organism, in multe dintre procese care au loc la nivel celular. Cuprul ajuta la reglarea expresiei genelor, a functiei mitocondriale/metabolism celular, formarea tesuturilor de legatura, dar si la absorbtia, stocarea si metabolizarea fierului. Daca acest cupru il detinem, in mod natural, in organismul nostru, avand un rol esential in reglarea sanatatii noastre, cum ar putea fi el daunator intr-un pandativ orgonic!? Va invitam sa cititi un articol medical despre cupru si sa va convingeti singura: http://www.i-medic.ro/analize/test-cupru-plasma-si-urina

  Numai bine!

 2. Bună ziua. Am comandat şi eu două cruciuliţe orgonice albastre, au un finisaj foarte frumos, atât doar că în partea de dedesupt a lor, marginile sunt puţin cam tăioase, ascuţite şi te pot zgâria, iar clema de prindere de la cea pentru purtat la gât, s-a desprins uşor şi a căzut. Ce nu pot observa eu sunt acele 3 cristale care ar trebui să fie în interiorul acestora, chiar luminând de dedesupt acestea pentru a putea vedea mai bine acest lucru. În rest, a trecut prea puţin timp de când l-e am ca să pot spune dacă au un efect pozitiv. O zi bună şi toate cele bune vă doresc tuturor celor care vor citi acest mesaj.

 3. Buna Cosmin,

  Sa luam pe rand problemele tale. Intr-adevar, formele cruce sunt cele mai complexe si nu avem totdeauna rabdarea sa le finisam marginile. Poti daca vrei, sa iei o pila de unghii si sa le finisezi chiar tu, dar cu atentie, sa nu atingi si partile netede, care, odata zgariate nu vor mai fi lafel.

  Agatatoarea desprinsa o poti pune laloc si o poti strange cu un patent. Atentie sa nu se rupa.

  Cristalele sunt transparente, iar daca spanul le acopera in totalitate, chiar nu ai cum sa le vezi.

  O zi buna iti dorim si noi,
  Echipa Almeea

 4. Salut am achizitionat o steluta acum o saptamana (sau2) vreau sa spun ca este superb…intradevar ma simt mai bine de cand port acel orgon, incet incet organismul meu se obisnuieste cu aceasta energie si practic traiesc cu ea.
  Pe viitor voi achizitiona o cruce sau ceva purtat la vedere(cand bugetul va fii mai mare :)) )
  Multumesc.

 5. toata stima , am citit despre voi, aveti un magazin in bucuresti ,
  sau participati la tirguri cind si unde . Daca doresc un alt model il
  puteti realiza . As dori de exemplu un pandantiv iar in interiorul pandantivului
  sa fie pusa crucea aurie orgon . Cred ca se poate pentru ca crucea o realizati
  separat iar cind turnati o incorporati in pandantiv , chiar daca iese mai mare un are nimic . DECI NU DOAR CRUCEA SA FIE CI SI PANDANTIVUL CU TOATE ELEMENTELE .
  SA ZICEM CA PANDANTIVUL ESTE DE MARIMEA UNEI GURI DE CANI DE CEAI ROTUND SAU MAI MICA SA ZICEM :
  PUNETI CUPRU CRISTALE ETC. SI IMPREGNATI CRUCEA GATA FACUTA si TURNATI .
  VA AVEA UN DUBLU ROL DE PROTECTIE DEOSEBITA . VA DAU IDEII. LIVIU .

Lasă un răspuns